Home > Artikelen > Rots breekt af boven Oostenrijkse wandelroute: twee doden en acht gewonden
Artikelen

Rots breekt af boven Oostenrijkse wandelroute: twee doden en acht gewonden

In de kloof overbruggen wandelaars met 164 houten loopbruggen en trappen een hoogteverschil van zo’n 350 tot ongeveer 1100 meter boven zeeniveau. © Wikimedia Commons/ Sonicccgraz

Een losgeraakt stuk rots heeft vanmiddag in de Oostenrijkse deelstaat Stiermarken twee mensenlevens geëist. De slachtoffers werden door stukken steen geraakt terwijl ze door een kloof wandelden. Acht andere wandelaars raakten gewond. De redding en evacuatie van de slachtoffers verliep uiterst moeizaam door de buitengewoon slechte toegankelijkheid van het gebied.

casparnaber
https://casparnaber.nl
Caspar Naber werd geboren in Haren bij Groningen en groeide op in Hoogezand-Sappemeer. Hij werd al op jonge leeftijd gebeten door de nieuwsmicrobe. Verslond als kind alle kranten en televisiejournaals, maakte als tiener zijn eigen buurtkrantje en koos voor zijn werkstukken op de middelbare school steevast spraakmakende buitenlandse nieuwszaken zoals de 'vuile oorlog' in Argentinië en de December-moorden in Suriname. Na zijn Rechtenstudie volgde hij - niet verwonderlijk - een postacademische opleiding Journalistiek. Zijn drang naar het onbekende bracht hem begin jaren negentig naar Brussel, toen razend populair en reuze spannend als hoofdstad van Europa. Een stage op de politieke redactie van De Standaard, gevolgd door drie maanden buitenlandredactie als 'jongste bediende' (manusje-van-alles), leverde een aanbod op voor een baan als gerechtsverslaggever. Zijn dolenthousiaste 'ja' betekende het begin van zijn journalistieke loopbaan.